Find dine strikkepinde op til en humørbooster.

Denne billige hobby bugner af fordele. Og når du bliver god, bliver du en strikkemaskine.

Strikning er en fremragende aktivitet som giver mange fordele både mentalt, fysisk og socialt. Det er endnu mere egnet til 2021 hvor vi opfordres til at blive hjemme og begrænse vores sociale kredse.

Find noget garn til at lave tørklæder, huer, vanter og trøjer er en billig hobby og let at starte op i betragtning af de mange online kurser, youtube videoer som hjælper dig i gang og lærer dig de basale teknikker.

Strikning kan også udløse mentale sundhedsmæssige fordele. Mange studier er blevet offentliggjort som viser, at strikning hjælper med at håndtere kroniske smerter, forbedrer kognitiv funktion og endda øger lykke og booster humøret. Disse usikre tider har givet anledning til at mange er begyndt at strikke.

Selvom strikning er en enkeltmands aktivitet, kan du findemange strikkeklubber og nyde at samles, både online og personligt. Her kan I dele erfaringer, grine af fejlene og lære af hinanden. Når du bliver mere erfaren, kræver strikning ikke ens fulde fokus eller opmærksomhed og du bliver i stand til at engagere dig med menneskerne omkring dig mens du strikker. Du kan også streame en serie på Netflix eller Viaplay og følge med mens du strikker.

Sådan kommer du i gang

Inden du springer ud i det skal du vide, at fokus på slutresultatet betyder at mange begyndere ofte er for utålmodige og ender med ufuldkomne resultater af deres første projekter. Det skal ikke skræmme dig. Det kan derfor være en god ide at starte på 2 forskellige projekter samtidig, evt. et mindre projekt og skifte frem og tilbage når du keder dig med det ene projekt.

Du skal ikke være bange for at lave fejl. Tænk evt på din første surdejs brød som smagte af alt andet end surdejs brød 😊

Du skal finde et par strikke opskrifter som er nemme og komme i gang og evt hvor der er en video guide tilknyttet.

Køb garn som passer til projektet

Det er vigtigt at du køber garn som passer med den anbefalede garnvariant i strikkeopskriften. Garnet skal passe både i strikkefasthed og løbelængde. Du kan i nogle tilfælde købe garn i andre fibre end de anbefalede men du opnår bedre resultater med de anbefalede fibre.

Køb strikkepinde eller hæklenåle som opskriften anbefaler. Hvis du bruger mindre eller større pinde bliver resultatet noget helt andet.

Vi anbefaler at arbejde med garn som er nemt at arbejde med og kan trævles op igen hvis du laver fejl. Noget superwash behandlet strømpegarn eller merino garn kunne være ideelt til at nybegynder. Du kunne evt. prøve at købe DROPS merino garn eller købe Lang Yarns Jawoll strømpegarn som både er nemme og kan maskine vaskes.