Denne Lampetype Er Blandt De Mest Populære

Du kender helt sikkert allerede den almindelige pendel, men måske har du endnu ikke stiftet bekendtskab med klyngependlen. Det er nemlig en lampetype, der virkelig har sneget sig frem de seneste par år. I dag ses de i mange større entréområder, på caféer eller restauranter, men har de har altså også lusket sig frem i flere og flere af de danske hjem. En klyngependel består af flere (mindst tre) lamper eller fatninger med pærer, som hænger ned fra loftet i en klynge.

Klyngependel over spisebordet

Hvad angår lamper over spisebordet, er det de fleste der har brug for en god belysning. Spisestuen fungerer tit som samlingspunkt for hele familien. Dette gælder både når der spises i fællesskab, laves lektier, når der bliver holdt spilleaften, eller når kommer gæster forbi. Der findes mange forskellige muligheder indenfor belysning og klyngependlen er altså en ny måde at dekorere sin spisestue på. En af de mest populære steder at hænge sin klyngependel er i spisestuen, hvor den kan fungere som spisebordslampe. De fleste klyngependler inkluderer fatninger der hænger ned i en klynge og det er op til dig selv at bestemme hvilke pærer du vil have til at sidde i lampen. På den måde kan du selv skabe lige præcis det indtryk og den stemning du vil, alt efter hvilke pærer du gør brug af. Nogle vælger pærer som alle er ens, mens andre foretrækker forskellige pærer, enten i form af forskellige, farver, størrelser eller form.

Klyngependler til stuen

Det er ikke kun i spisestuen at klyngependlerne har sin plads – klyngependler kan også fungere som hyggelig belysning, til at given stuen endnu et strejf af hygge. En trend der virkelig har vokset sig stor på det seneste er er den lille klynge i hjørnet af stuen, hvor der hænges tre-fire mindre pendler eller fatninger med dekorationspærer i. Mange hænger en klyngependel op i hjørnet af stuen, hvor der ofte er en smule mørkt, men hvor der samtidig ikke er et enormt behov for alt for meget lys. Her passer en klyngelampe med store dekorationspærer helt perfekt ind.

Når du køber en klyngelampe (uanset om den er til spisebordet eller til stuehjørnet) får du mulighed for at vælge lige præcis den lyskilde du har lyst til. Da lampen ikke har nogen skærm til at dække for pærernes lys, ses de direkte og kommer også til at sprede ud i lokalet. Hvis du er på udkig efter en klyngependel til stuen, bør du se efter nogle pærer der giver et varmt og hyggeligt lys, så du kan få spredt et hyggeligt og dekorativt lys ud i din spisestue. Hvis du skal bruge lampen i spisestuen, kræver det som regel et noget stærkere lys. Derfor bør du her se efter nogle pærer til din klyngependel der giver et mere kraftigt lys.