Melorme til veninde-komsammen

Hvis du er, som kvinder er flest, er I sikkert nogle stykker, der fra tid til anden mødes over et glas hvidvin til en hyggesnak om løst og fast.

Hertil hører naturligvis snacks, og det er op til værtinden at finde på noget nyt og lækkert. I har sikker være igennem chips, nødder, grøntsags-stave, tapas og alt det andet traditionelle. Det seneste nye er insekter – I dare you!!

Hvad er der med de insekter?

Med mindre du har levet under en sten, har du helt sikkert hørt om trenden med at spise insekter, enten via medierne eller måske via pop-up smagsvogne eller stande. De findes også på hylderne hos både Føtex, Irma og mange andre steder.

Sagen er, at vi i fremtiden bliver nødt til at spise insektkød, fordi kødproduktion med køer og grise simpelthen belaster miljøet for meget. Andre steder i verden er insekter en helt naturlig del af kostplanen, men her på de vestlige breddegrader rynker vi lidt ad det – endnu da.

Så uanset hvad du og veninderne måtte synes om det, er det altså den vej, det kommer til at gå. Så hvorfor ikke lave en lille temafrokost ud af det, og sætte lidt insektsnacks på bordet. Det kommer der garanteret meget sjov ud af, og lur mig, om ikke også der bliver anledning til nogle gode snakke om miljø og fremtidens fødevarer.

Køb insekterne online

Udvalget af spiselige insekter er endnu ikke så stort i de fysiske butikker, men tjek det ud, der hvor du handler. Men ellers er det bare at gå online. Der findes flere specialbutikker, som udelukkende har specialiseret sig i forskellige fødevaregodkendte insekter og insekt-produkter.

Men bare rolig, der er selvfølgelig tale om tørrede insekter, så der er ingen, der hverken bliver bidt eller stukket.

Pynt op med levende melorme

Hvis du vil lave et lille tema omkring bordpynten, kunne du jo passende have lidt levende insekter med. Et lille glas eller en skål med krible-krable skal nok sætte stemningen og give anledning til en del ”tumult”.

Det kunne f.eks. bare være en lille portion melorme (https://insektorama.dk/salg/melorme-tenebrio-molitor/) eller måske nogle kakerlakker, hvis bølgerne skal gå rigtig højt.

Husk på, at de levende insekter typisk ikke er godkendte som fødevarer. Men som ”bordpynt” går de fint an.

Hvad kan man få?

Den klassiske insektsnack er nok ristede melorme, og de fås rigtig mange steder med forskelligt krydderi. De smager egentlig ikke af noget (bortset fra krydderiet), så med lidt lækker dip er de en sikker succes.

Du kan også få hele græshopper og fårekyllinger, og det bliver sikkert en lidt større udfordring for nogen. Men igen – smagen er altså ret mild, så det handler i høj grad om psykologi. Tænk på, at det stort set er det samme som at spise en reje.

Man kan også få knækbrød, ingefær-shots og meget andet spændende, så der er rig mulighed for at diske op.