Hvad skal han have i gave?

Det er svært at finde gaver til mænd. Store gaver, små gaver, unge mænd, ældre mænd. Det er bare ikke let. Faktisk begynder det allerede til konfirmationen. Til pigerne kan man altid finde et smykke eller en lækker gaveæske fra Matas, men hvad stiller man op med de store drenge? Og gerne en ting, der kan vare nogle år? Det er en smule nemmere, hvis man kender ham godt, eller hvis man ved, at han interesserer sig for nogle ting, der kræver lidt grej. Men gør man ikke det, er man på bar bund.

 

De mænd, der ikke har en hobby, eller har nået en alder, hvor de kvalificerer til titlen ”Manden, der har alt” er den helt store udfordring. Den teknologiske udvikling arbejder heller ikke for os gavegivere på dette punkt, nu hvor man ikke længere kan give en CD. Et link til en streamingtjeneste er bare ikke det samme, og igen – måske har han streamingtjenesten i forvejen.

 

Den oplagte løsning, især hvis gaverne er af et lidt større format, er en oplevelsesgave. Det kan både være et hjemmelavet gavekort til en sjov aktivitet med dig, eller en af de mange oplevelsesgaver man kan købe, lige fra bowlingaften til faldskærmsudspring. Pas dog på med de alt for sjældne oplevelser. En tur i svævefly kræver eksempelvis helt specielle vejrforhold, og det kan være svært at finde tiden til at kunne indfri gavekortet. Men er det en oplevelse, det kan lade sig gøre at indfri, er det noget, de fleste bliver glade for at få.

 

En anden god gave til ”Manden der har alt” er alt, hvad der kan spises eller drikkes. Her er det vigtigt, at det er lidt mere ekstravagant, end hvad han kunne finde på at købe til sig selv. Det kan eksempelvis være et særligt mærke, en gourmet-version eller en noget, der har en særlig historie. En  økologisk cognac vil som regel altid være at foretrække for to almindelige flasker rødvin, ligesom en hjemmelavet snaps eller selvimporterede krydderier er tæt på at være en sikker vinder.

 

En tredje mulighed er at give en personlig t-shirt. Det er en god gave, fordi de fleste mænd bruger t-shirts og han vil derfor altid i en eller anden grad kunne bruge gaven, om ikke andet så til at gå i haven i. En t-shirt med eget design, eget foto eller en indforstået joke er altid godt, eller en souvenir-t-shirt fra et sted, han gerne ville besøge. Hvis der skal være mere klasse over det, kan man også vælge den skræddersyede t-shirt eller en t-shirt i et lækkert materiale, som han ikke ville have fundet på at købe. Så giv ikke op! Det er faktisk muligt at finde ikke bare en gave, men en god gave til ham.