Cykeltøj til kvinder gør cykelturen sjovere

 Danskerne cykler som aldrig før, og særlig kvinderne nyder en tur på cyklen både til hverdag og i fritiden. Mange bruger cyklen til transport til og fra arbejd, men mange benytter den også til motion, på f.eks. racercykler og mountainbikes. Hvis du kører længere ture og benytter din cykel regelmæssigt, vil du helt sikkert drage fordel af cykeltøj til kvinder. Dame cykeltøj er designet specifikt til kvindens anatomi og sikrer din komfort, uanset hvor langt og hvor længe du skal køre. Dame cykeltøj består af mange forskellige beklædningsgenstande. Mange benytter den klassiske kombination af en jersey, et par shorts, sko og cykelhjelm. Men i cykling klæder man sig meget i lag, og du kan få specifikt cykeltøj til kvinder til stort set alle vejrforhold.

 

Hvis du gerne vil forsøge dig med noget godt dame cykeltøj, skal du starte med et godt sæt cykelshorts. Cykelshorts til kvinder ligner på mange måder dem til mænd. Der er dog store forskel i særligt puden i bunden, samt sammensætningen af stof til resten af shortsene. Puden er designet for at give god komfort på den hårde sadel, selv når du skal køre de helt lange ture på racer eller mountainbike. Shortsene er almindeligvis med seler, men mange kvinder foretrækker at køre med shorts uden seler. Cykelshorts med seler kaldes bibshorts, og cykelshorts uden seler kaldes bare shorts. Shortsene er nok det vigtigste element, når vi snakker cykeltøj til kvinder. Shortsene sikrer din komfort, og gør det rart at køre på cykel, uanset om det er til længere transportture eller motion.

 

Udover shorts, er det vigtigt med en god jersey. Den rette jersey eller trøje, giver dig fuld bevægelighed på cyklen og sikrer samtidig at du ikke overopheder. Trøjerne er ofte i meget tynde materialer, og med god udluftning på ryggen, så du dårligt kan mærke at du har dem på. Også selvom det er en varm dag. Både trøjer, shorts og andet cykeltøj til kvinder kan fås i masser af forskellige farver og designs. Du kan derfor finde et look der matcher lige netop din smag. I cyklingens verden er det vigtigt at man også ser godt ud på sin cykel, og det rigtige cykeltøj er altid en god start i denne sammenhæng.

 

Når du først har styr på trøje og shorts, er det vigtigt med et par gode cykelsko og en cykelhjelm. Ligesom der findes cykeltøj til kvinder, findes der også cykelsko til kvinder. Disse er ofte i smallere designs, der bedre slutter om de smallere kvindefødder. Mange kvinder bruger dog også herre cykelsko. Så længe størrelsen er rigtig, er der ikke noget der kan karakteriseres som forkert.

 

Du kan finde dame cykeltøj hos forhandlere over hele landet. Cykeltøj til kvinder kan fås i modeller, mærker og design der matcher enhver smag. Tøjet behøver ikke være dyrt eller billigt, du kan finde modeller i prislejer til ethvert behov. Hvis du ikke før har kørt med dame cykeltøj, kan det være en god idé at besøge en fysisk butik, hvor du kan få rådgivning og har mulighed for at prøve en masse forskelligt cykeltøj.