Styrk din krop med ridning

Mange ved det. Mange gør ikke noget ved det. Motion styrker din krop. Surprise! Du har garanteret allerede et nytårsfortsæt, som gør at du måske allerede har købt et abonnement nede hos det lokale fitnesscenter. Men ak. Du ved også godt, at du dropper det igen om et par måneder. Så hvorfor overhovedet begynde?

 

Men vidste du, at ridning faktisk også er en hamrende nem måde at overvinde ens vintersofa og komme ud og få styrket sin krop? For hvid du tænker, at det er easy peasy at sidde på en hest, så tro om igen. For det er nemlig DIG, der laver alt, der hårde arbejde, når man sidder i sadlen. Ridning giver dig nemlig alt fra en styrket muskulatur til en meget bedre åndsbevidsthed.

 

Jeg kender en hestemassør, som laver hestemassage på heste, og som også har specialiseret sig i menneskekroppens muskulatur. Og hun har flere gange nævnt, at det er lige så sundt som mennesket som hesten at ride – især i trav og gallop, hvor det gælder om at sidde ordenligt fast.

 

For der var en ting, jeg ikke vidste: Bare det at sidde i en saddel, og få det til at se legende let ud at sidde og stå stille er hamrende hårdt. Og derfor også hamrende sundt for især dine mavemuskler og din numse. Den kommer til at se perfekt ud efter et stykke tid på ryggen af en hest.

 

Hun fortæller desuden, at man aktiverer stort set alle muskelgrupper ved ridning. Især fordi, man skal kunne holde sig oprejst på hesten og være i stand til at følge bevægelserne. Det vil sige, at det også styrker dine ben og baller. Så det har selvfølgelig også betydning, at du spiser sundt – ikke så meget fastfood. Men bare rolig, det får du slet ikke tid til, når du endelig bliver dus med hesten J

 

Så hvis du har mulighed for at besøge et ridecenter et sted i nærheden, eller har en veninde, der har et par heste, så kom endelig i gang! Det tager lang tid at lære og mestre at ride, men der skal ikke meget til før din krop giver dig det igen med tifold styrke.

 

Jeg kan desuden anbefale FrejaFlensburg.dk til at hjælpe dig med at komme i gang med at få en bedre krop. Hun kan give dig en masse råd og tips til hvordan, du lægger et spiseprogram, hvordan du træner selv, samt hvordan du bedst tager dig af din hest. Og så kan hun som hestemassør også give din hest hestemassage bagefter.