Sådan indretter du det perfekte soveværelse

Indretningen i dit soveværelse er et vigtigere end du tror. Et godt indrettet soveværelse vil både optimere din søvn og generelle velvære.

Den gennemsnitlige dansker bruger mere end 9 timer i soveværelset dagligt og selvom du måske ligger i mørket og sover tungt, så er din krop super bevidst om dine omgivelser.

Her er en 5 hurtige og nemme trin til, hvordan du indretter dit soveværelse til perfektion.

  1. Brug planter i soveværelset: det er dokumenteret, at hvis du har en eller to grønne planter i soveværelset, så kan du forbedre din søvn.

Derudover pynter planter også ganske fint og din krop vil over tid sætte pris på den forbedring en plante giver luftkvaliteten.

Planter med smalle blade er kendt for at have den bedste effekt på luftkvaliteten.

  1. Lyse farver: dette betyder ikke, at du ikke må have en mørk sengeramme, men at holde dine soveværelsesvægge i lyse farver giver en følelse af velvære.

Det samme gør sig gældende med dit sengetøj. Vi kender alle fornemmelsen af at komme på hotel og smide os i det kridhvide rene sengetøj.

Du kan med fordel skabe den samme luksuriøse følelse og visuelle udtryk i dit soveværelse ved at bruge lækkert, lyst sengetøj.

  1. Sengens placering: Hvis du har plads, så placer sengen så der er luft omkring den.

Hvis du smider sengen ind i et hjørne i værelse for at få mere gulvplads i midten af rummet betyder det faktisk ikke, at du får mere ud af den gulvplads.

Det er ikke kun æstetisk flottere at placere din seng i midten af rummet, så den kun står op ad én væg. Det er også noget der påvirker din søvn. Der skabes nemlig rum omkring sengen hvilket får kroppen til at slappe af.

  1. Skab hygge med tekstiler: indretningen i dit soveværelse skal være hyggelig. Du skal glæde dig til at vågne op i soveværelset om morgenen og glæde dig over at lægge dig til at sove i det om aftenen.

Derfor er det meget vigtigt, at der er hygge i rummet.

Tekstiler er fremragende til at skabe hygge. Du kan fx have nogle tynde og luftige hvide gardiner foran vinduet. Selvom du er til mørklægningsgardiner, er det en god idé at tilføje et mere roligt og feminint gardin foran.

Et andet godt råd er at bruge et lækkert plysset, gulvtæppe foran eller under sengen. Det skaber ro og hygge og ser i øvrigt smukt ud.

  1. Belysning: Den rette belysning i soveværelset er super vigtig. Hvis du har lamper med et koldt skær i soveværelset er det det første, som du skal skille dig af med.

Installer i stedet nogle flotte lamper med et varmt og roligt skær, så belysningen i dit soveværelse har en afslappende atmosfære.

Style gerne soveværelset med mere end én lampe for at give rummet balance.

Du kan fx bruge en loftlampe med et svagt lys, to sengelamper og en lille sød lampe i et hjørne, som også giver i svag lys.

Prøv disse fem indretningstips til dit soveværelse og opdag den store forskel, der er på hvordan du oplever og bruger rummet.

Læg også mærke til om disse nemme trin vil forbedre din søvn.

Du kan få flere indretningtips på Stay Classy for kvinder.