Sådan gør du dine kontormøbler rene

Når du skal forhindre spredningen af bakterier, er det vigtigt at forstå forskellen mellem rengøring og desinfektion. Rengøring betyder i bund og grund at man fjerner en mængde bakterier og urenheder. Dette kan man for eksempel gøre ved at bruge vand og sæbe til at tørre et synligt snavset bord med.

Desinfektion betyder, at man bruger kemikalier til at fjerne bakterier. Her handler det ikke om at få kontormøblerne til at se pæne ud, men derimod at sørge for at få fjernet og desinficeret de bakterier, som du ikke kan se på overfladen. Med et desinficeringsmiddel nøjes man ikke kun med at skubbe bakterierne rundt på en overflade, men du sikrer derimod at bakterierne bliver fjernet. Desinfektionsmidler kan du blandt andet købe hos Alere.dk.

Vedligeholdelse af kontormøbler

Kontormøbler er ofte af rigtig høj kvalitet og med den rette vedligeholdelse, kan du holde dem pæne endnu længere. Derfor kan det sagtens betale sig at bruge tid og kræfter på vedligeholdelsen. Ved polstrede møbler kan man starte ud med at støvsuge stoffet for støv og skidt. Derudover kan man benytte damprensning er ideelt til at løse skidt og snavs, der er trængt ind i stoffet. Tæpperensere kan bruges til den efterfølgende rengøring.

Læderbetrukkede møbler kan man starte med at rengøre med vand og sæbe, hvorefter man kan ty til at benytte desinfektionsmidler til at få fjernet bakterierne. Derefter kan man bruge en god læderfedt til at efterbehandle. Ved stel, aluminium og krom kan man ligeledes benytte den samme fremgangsmåde med vand og sæbe og desinficeringsmidler. Derudover kan man også benytte damprensning til en effektiv rengøring. Ved reoler, træstole og/eller træbordplader kan man ligeledes benytte den samme fremgangsmåde. Derudover kan man give en let slibning og behandle med sæbe, olie, lak eller lignende.

Rengøringens betydning

Formålet med rengøring er at fjerne snavs, støv, bakterier og forureninger. Ved at fjerne bakterier og eventuelle virusser nedsættes risikoen for smitte ved berøring af overflader og genstande. Rengøring er også med til at sikre et godt indeklima ved at desinficere og fjerne støv. På den måde opnår man at have en arbejdsplads, hvor man mindsker risikoen for sygdomme. På samme måde mindsker man risikoen for at smitte eventuelle kunder eller klienter. Ved mindre smitte mindsker man naturligt fraværsprocenten og overholder retningslinjerne fra Arbejdstilsynet. Derfor kan rengøring og desinficering godt betale sig – også på arbejdspladser.