Hovedpine – den skjulte lidelse

Du kender det måske selv – hovedpinen. Den skjulte dræber af overskud og energi hos mange. Men udefra kan den ikke ses lige som et brækket ben. Mange danskere døjer dog hovedpine især i form spændingshovedpine og migræne. Hovedpine er faktisk så hyppigt at knap 40% af danskerne angiver at have haft hovedpine inden for de sidste 14 dage alene. Mange er heldigvis milde men hovedpine og migræne er blandt de hyppigste årsager til sygemelding i Danmark. Migræne alene står for 14% af sygemeldingerne i Danmark, mens hovedpine samlet set menes at udgøre 20% af danskerene sygemeldinger.

Nakkesmerter og hovedpine er derfor næste efter rygsmerter generelt den hyppigste årsag til sygefravær fra arbejdspladen. Det er derfor et stort samfundsmæssigt problem, da det koster det danske samfund utrolig summer. Selvom hovedpine og nakkesmerter er hyppige kan de heldigvis oftest lindres hos Kiropraktor

Hos din Kiropraktor i København ser vi mange patienter som er påvirket af deres hovedpine i sådan en grad af det går ud over deres livskvalitet – ikke kun på sygdom fra arbejde, men også det faktum at mange trækker sig fra sociale arrangementer og lignende pga hovedpine.

Hos din Kiropraktor i København ser vi patienter med med langvarige periode med nakkesmerter og hyppige hovedpiner, men også mere forbigående men i stedet meget intense hovedpine. Disse kan ligefrem have karakter af migræne, men skyldes undertiden smerter relateret til de små nakkeled hvilket kan være utrolig intens og ubehageligt. Uanset sværhedsgraden vil de fleste opleve lindring allerede efter første besøg hos kiropraktor. For mange handler det dog om at nedsætte hyppigheden af hovedpinerne samt at mindske intensiteten af den enkelte hovedpine

Selvom de bagvedliggende årsager til hovedpinerne kan være meget forskellige og oftest multifaktoriel (flere faktorer på samme tid) er symptomerne på hovedpine ofte meget ens. Foruden selve hovedpine døjer mange med manglende overskud, koncentrationsbesvær, søvnbesvær, humør udsving og lignende.

Hovedpine behandles hos Kiropraktor

Selvom hovedpine kan være begrænsende er der heldigvis lindring at hente. Mange hovedpine skyldes ofte eller provokeres af mekaniske komponenter til nakken, herunder muskler og led i nakken. Behandling hos kiropraktor kan oftest lindre disse og de fleste vil opleve stor lindring allerede efter første behandling hos kiropraktor. Behandling hos kiropraktor er oftest rettet mod at behandle de mekaniske komponenter af hovedpinen. Behandling hos kiropraktor står do ofte ikke alene – ofte er det gavnligt også at kigge på de underliggende provokative faktorer herunder ergonomi ifht arbejde. Hovedpiner er nemlig ofte sammensatte lidelser og skyldes flere faktorer i samspil med hindanden.

Træning og øvelser er desuden stor del af hjælpen til selvhjælp og indgår ofte som en naturlig del af behandling hos kiropraktor.

Migræne

Migræne er karakteriseret ved halvsidig pulserende hovedpine, som oftest forekommer anfaldsvis. Migræne kan forekomme i alle aldersgrupper men er generelt hyppigere hos kvinder end hos mænd

Migræne er ofte ledsaget af såkaldte aurasymptomer så som synsforstyrrelse i form af pletter for øjnene, kvalme og eventuel opkastning. Mange er desuden meget lys og lyd følsomme og har ofte behov for at isolere sig i mørke rum indtil anfaldet er overstået.

Migræne anfald kan vare fra få timer til flere døgn. Man kan dæmpe anfaldet med medicin såfremt dette times i starten af anfaldet.

Migræne hovedpine er ikke altid lige nemme at diagnosticere og migræne ses ofte i kombination med andre typer af hoedpiner herunder spændingshovedpine. Nogle typer af hovedpine kan minde meget om migræne – blandt disse er de hyppigste såkaldte nakkehovedpine eller cervicogene hovedpine. Disse er oftest betinget af smerter fra de øvre nakkeled som kan give hovedpiner som minder meget om migræner.

Selvom migræne er relateret til de vaskulære forhold og ofte meget styret af hormonelle påvirkninger, ser man ofte at disse forværres af mekaniske gener i nakken (muskelsmerter og led spændinger) – behandling hos kiropraktor kan ligesom ved spændingshovedpine derfor afhjælpe manges migræne og medvirke til at ændre hyppigheden af migræne samt intensitet når de kommer.

Er min hovedpine alvorlig ?

Selvom hovedpine kan føles slemt er de heldigvis sjældent udtryk for noget alvorligt. Hos Kiropraktor laves der dog altid en grundig undersøgelse for at sikre os at dine hovedpine, hvad end der er tale om migræne eller spændingshovedpine ikke er udtryk for noget mere alvorligt.

Kiropraktorerne er uddannet sammen med de danske læger i Odense og derfor godt klædt på til at undersøge, vurdere og behandle dine spændingshovedpine eller migræner.

 

Få hjælp til at lindre dine hovedpine – kontakt din Kiropraktor idag