Min guilty pleasure – Svampet chokoladekage

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker alverdens former for kage, og det er en af mine største “guilty pleasures”. Især den her opskrift på snasket brunsviger eller denne opskrift på amerikanske pandekager har jeg været vild med at lave på det seneste.

Men det er ikke hvad vi skal snakke om i dag. Nærmere skal vi snakke om en anden af mine favoritter: Svampet chokolade.

 

Helt ærligt er det sandsynligvis en af ​​de nemmeste kager, jeg har lavet i lang tid. Men når folk komplimentere den, nikker jeg gerne og tager imod komplimenterne. De behøver jo ikke vide, hvor nem den er at lave.

 

Min hemmelige ingrediens

 

Her er en fantastisk ting ved denne opskrift. Kagedejen kan laves i en skål uden brug af en kraftig mixer. Selvfølgelig gør det bare tingene nemmere, men det er nem en opskrift, som min bedstemor kunne have lavet i sit lille køkken med et piskeris og en skål. Og jeg er ikke i tvivl om, at resultatet også ville have været perfekt.

 

Det er dog vigtigt at nævne, at disse ingredienser giver en meget rig og svampet chokoladekage. Så hvis du ikke er vild med den kraftige smag af chokolade, så er dette ikke kagen for dig.

 

Baseret på en ældgammel opskrift, gik jeg lidt hårdhændet til værks med nogle forskellige ideer og ændringer, og testede kage efter kage, indtil jeg fik den, lige som jeg ville have den. Ingen tvivl om, at slutresultatet var det så værd.

 

En af ingredienserne, der virkelig fik denne kageopskrift til at blomstre, var efter min mening tilsætningen af ​​espressopulver i både chokoladekagen og i glasuren.

 

Hvis du ikke har prøvet et snert espresso, når du bager med chokolade, skal du virkelig give det et forsøg.

 

Espressoen hjælper med at hæve smagene på samme måde som vanilleekstrakt, og jeg ser nu espressopulver som en vigtig del af mit krydderiskab.

 

Espressopulver er let at finde hos købmanden eller online, hvis din købmand ikke normalt har det på lager. Jeg bruger det dog ret ofte, så det kan blive en smule pebret, så derfor er jeg begyndt at lave mit eget hjemmelavede espressopulver, og siden kan jeg ikke få mig til at bruge det færdiglavede!

 

 

Så venner, hvis I har en ven eller bekendt med en chokoladekage elsker i maven, så lav en chokoladekage til dem. Hvis de har haft en dårlig dag, er dette bestemt noget, der vil gøre den lysere. Hvis de har haft en god dag, så er chokoladekage en fantastisk måde at fejre med den på!

 

Både kagen og glasuren kan laves i forvejen. Lad kagerne afkøle helt, pak dem godt ind i plastfolie, og læg hvert lag i en frysepose. Kagelagene kan fryses i op til en måned.

 

For at optø kagen skal du blot fjerne den fra fryseren, og lade den tø i køleskabet med indpakningen på. Varm derefter kagen, når den er helt optøet.