Kaffegrums

Kaffe er en populær drik, og bliver nydt verden over på flere forskellige måder. Når du har brygget en kop kaffe, har du tendens til at smide dit efterladte kaffegrums ud, men hvad hvis jeg fortalte dig, at der er flere fantastiske måder du kan bruge dit kaffegrums på, som gavner både dig og dine omgivelser? Kaffegrums kan bruges til alt fra bodyscrub til gødning, og her vil jeg lave en lille guide til dig, om hvordan du bedst udnytter dit kaffegrums.

 

Hjemme i mit køkken, bruger jeg en kaffekværner fra Wilfa, som jeg rister kaffebønner med, inden jeg brygger kaffe i min kaffemaskine. Jeg går meget op i at købe gode kaffebønner, men følte altid et spild, da jeg derefter skulle smide det ud. Jeg fik så undersøgt emnet for nogle år tilbage og fandt mange spændende ting. Dem vil jeg nu dele med dig.

 

Gødning til haven

Det meste jord har faktisk ikke de nødvendige nærringstoffer, som er nødvendige for dine planter til at vokse optimalt. Plus de fleste planter suger så mange nærringstoffer fra jorden at det efterlader jordens udtømt. Derfor har de fleste haver brug for næring fra en form for gødning for at leve på bedste velgående. Kaffegrums indeholder de nødvendige nærringstoffer som nitrogen, kalcium, kalium, jern, fosfat, magnesium og krom, som er nøgleelementer i en god gødning. Kaffegrums vil også hjælpe med at absorbere skadelige metaller, som kan danne sig i jorden. Udover dette hjælper kaffegrums også med at tiltrække orme, som er fantastiske for din have.

 

Send insekterne på retur

Meget af det kaffegrums består af, kan være virkelig skadelig for insekter, såsom koffein og diterpener. Grundet dette kan du bruge kaffegrums til at frastøde insekter. Det er effektivt mod myg, bananfluer og biller, og vil måske endda også holde andre insekter væk.

For at bruge kaffegrumsen til dette, skal du bare sprede dit kaffegrums rundt omkring dine udendørsarealer, som f.eks. terrassen.

Du kan også sprede kaffegrumset direkte på dine planter, og det vil holde insekter som snegle væk.

 

Fjern flåter fra dine dyr

Flåter er et velkendt problem i de fleste husstande med kæledyr, og det kan være både dyrt og tage meget tid fra dig. Der er flere flåt-fjernelsesprodukter på marked i dag og de indeholder alle kemikalier og kan have uønskede bivirkninger.

Heldigvis kan flåter ikke lide kaffe, og du kan bruge kaffegrums som naturlig flåtmidel. Du skal simpelthen bare skrubbe dit kæledyr ind i kaffegrums, når du alligevel har dem i bad, lade det sidde lidt og så vaske det af igen. Det vil også gøre dit kæledyrs pels ekstra glat og skinnende. Bare husk at kaffe kan være skadeligt for hunde at indtage, så pas på at de ikke får det indenbords.

 

Kaffegrums skrub
Kaffegrums er fantastisk til at fjerne både hudceller fra din hud, og er den perfekte skrub når du skal have lidt ekstra luksus i badet. Du skal simpelthen bare blande kaffegrums med noget kokosolie og skrubbe det direkte på din hud, hvorefter du skyller det af igen. Du kan også blande kaffegrums med honning, og bruge det som en scrub til læberne.