Behandling med lysterapi giver forøget energi

Går man og mangler energi i hverdagen, især som dagene bliver kortere og vintermånederne nærmer sig, så bør man overveje om man kunne have godt af lysbehandling. Lysbehandlingen er nemlig en effektiv måde at øge kroppens energiniveau, som kan være stærkt medvirkende til at man får en gladere og mere produktiv hverdag.

Derudover kommer lysbehandling med en lang række andre fordele og positive effekter. I denne artikel dykker vi derfor nærmere ned i lysbehandling, hvad det er, hvilke positive effekter det, samt hvor man kan modtage behandlingen.

Hvad er lysbehandling

Lysbehandling er en form for lysterapi, hvor der behandles med rødt lys, som har en frekvens næsten magen til infrarøde stråler. Behandling har flere navne, herunder LLLT (low laser light therapy), Red and NIR infrared light og Photobiomodulation.

Behandlingen vil ofte foregå stående mellem to eller flere store lyspaneler, som sørger for en effektiv behandling af hele kroppen på samme tid. Under behandlingen vil kroppen udsættes for rødt lys på 630 nanometer, og på nær-rødt lys på 850 nanometer i omkring 10 minutter. Det røde lys og det nær røde lys, er de samme stråler som kroppen udsættes for når den opholder sig i solen, men dog uden de skadelige bivirkninger.

Hvilken effekt får man af lysbehandling

Effekten man får ved lysbehandling er den samme som ved at opholde sig i solen, men som sagt uden de skadelige bivirkninger. De fleste kender nok til følelsen af at få en øget friskhed og energi efter at have opholdt sig i solen, og det er præcis det samme som opnås ved lysbehandling.

Strålernes effekt på kroppen er at kroppen øger sin ATP-dannelse, og styrker cellernes mitokondrier, som har det resultat, at kroppen opnår et øget energiniveau. Af den årsag er behandlingen derfor specielt effektiv i vinterhalvåret, når dagene bliver kortere og energien falder som følge af den kortere tid i solen.

Lysbehandling kommer derudover med andre positive effekter, alt lige fra pænere hud, da kroppens kollagenproduktion øges, ligesom at cellefornyelsen i kroppen forbedres, hvilket har en mærkbar effekt på eksem og akne, ligesom behandlingen også øger kroppens evne til at hele sår. Lysbehandling har også en positiv effekt på stress og depression, da behandlingen forøger kroppens energi og overskud til at tackle hverdagens strabadser, og kan være medvirkende til et bedre søvnmønster.

Hvor kan man få lysbehandling

Lysbehandling tilbydes på en lang række klinikker, helsecentre og lignende i hele landet. Der bør derfor være gode muligheder for at finde en behandler i dit lokalområde. Alt du skal gøre for at finde frem til en behandler i dit lokalområde, er at foretage en simpel søgning på internettet, eksempelvis Google, og søge på en behandler i dit lokalområde, eksempelvis lysbehandling København. Du bør herefter blive præsenteret med brugbare søgeresultater i dit lokalområde.

Du har dog også mulighed for at få behandlingen hjem i dit eget hjem. Man kan nemlig købe lysterapilamper, herunder dagslyslamper, hjem til sit eget hjem, hvad enten man ønsker de større modeller til behandling af hele kroppen, eller om man kan nøjes med en mindre bordmodel.