Er bilpleje kun for mænd?

Biler og bilpleje – er nok notorisk kendt for at være en mandedomineret branche – og det bygges også op af statistik at det er flest mænd som at der er i branchen.

 

Heldigvis er der mange forbilleder at tage fat i hvis man som kvinde gerne vil i gang med bilpleje.

 

Én af dem er er Dittes Bilpleje Gislinge.

 

Du finder hendes facebook side her: https://www.facebook.com/Dittes-Bilpleje-Gislinge-274206606085325/

 

Ditte beskæftiger sim primært med erhvervsbiler, herunder store lastbiler.

Kort om bilbranchen

I bilbranchen er det kun ca. 1/10 af de ansatte i bilbranchen, der er kvinder.

 

Det er på tværs af salg, administration og værksted.

 

Det handler ikke om at alle kvinder skal være mekanikere.

 

Men:

 

Der kan være barrierer og jargon, der skal arbejdes med på forskellige plan for at ændre det.

 

Især detaljer og det at sætte sig i kundens sted, er nok noget som mange kvinder vil kunne gøre bedre end de fleste mænd!

Hvordan kommer man i gang med bilpleje?

Der er mange indgangsvinkler til at komme i gang med bilpleje.

 

Der findes flere på markedet, der udbyder kurser i bilpleje, hvilket er en oplagt vej til at kunne komme i gang med bilpleje. Det vil nok typisk være for kvinder der ønsker at pleje deres egen bil. På bilpleje kurser undervises der typisk i korrekt bilvask, dekontaminering af bilen, polering af bilen og hvordan samt hvilken lakbeskyttelse, som der skal påføres som afslutning. Det foregår typisk i hold på op til 4 personer, så alle kan få ”hands on” praktisk erfaring, men det er også muligt at få individuel træning.

 

Der er også netværk, der er dedikeret til kvinder med interesse i biler. Én af dem er Kvindernes Bilmagasin med Bendicte Engel som frontfigur.

 

Der findes efterhånden også en lang række sider, der tager noget så uhåndgribeligt som polering, valg af polerskiver og polermiddel ned på jorden så alle kan forstå det. Én af siderne er https://polermaskiner.dk/, hvor der også guides til valg af den rigtige polermaskine. De store internationale detailere er også gode til at komme med konkrete tips og produkter i deres youtube videoer.

 

Praktikpladser er også en mulighed for at komme ind i branchen. Der er her i 2021 mange ledige stillinger også i bilplejebranchen.

 

Hvilket udstyr skal bruges til bilpleje?

Skal man arbejde professionelt med bilpleje kan man komme i gang relativt billigt. Du kan efterhånden udvide sortimentet fra vaskeremedier til senere at omfatte mere avanceret udstyr.

 

Det vil typisk være polermaskiner, så du kan få træt lak til at se frisk ud, en tæpperenser til at kunne dybderengøre bilsæder eller damprenser til at kunne dybderengøre svært fremkommelige steder. Det er en kunst at skulle begrænse sig i udvalget af udstyr.