Derfor er det vigtigt at tale med sit barn

At tale med dit barn er en af de bedste måder at fremme kommunikation og kontakt på. Det kan hjælpe dig med at holde dig opdateret om, hvad der sker i deres liv, og give dig mulighed for at dele dine egne erfaringer og følelser. Desuden kan det at tale med dit barn hver dag være med til at opbygge tillid og åbenhed mellem jer, ligesom at det vil være med til at styrke båndet imellem jer. Det er vigtigt, fordi det vil gøre det lettere for dem at komme til dig med problemer eller bekymringer. Endelig viser det, at du tager dig tid til at tale med dit barn hver dag, at det er vigtigt for dig, og at du værdsætter dets tanker og meninger. Hvis du vil lære mere om vigtigheden af at tale med dit barn, så læs med i denne artikel.

Lyt til dit barn mere end du taler

Husk på, at kvaliteten af samtalen er vigtigere end kvantiteten. Så sørg for virkelig at lytte til, hvad dit barn har at sige, og gå ind i en dialog frem og tilbage. Prøv ikke at få det til at føles som et forhør ved at stille for mange spørgsmål eller ved at monopolisere samtalen. Lad i stedet samtalen flyde naturligt og se, hvor den fører hen. Du vil måske blive overrasket over, hvor meget du nyder at bruge tid på at tale med dit barn.

Lad barnet vælge emnet

Når det kommer til at tale med sit barn, så er det en god idé at lade barnet styre samtalen, for eksempel ved at vælge emnet. Det er selvfølgelig altid en god idé at starte ud med at spørge ind til barnets dag i børnehaven eller i skolen. Det kan være med til at åbne samtalen og lade barnet udtrykke alle de oplevelser og indtryk, de har haft i løbet af deres dag, så du kan høre om barnets dag og barnet kan sætte ord på den.

Find inspiration til jeres samtaler

Har dit barn svært ved at åbne op, så kan det være en god idé at have nogle emner forberedt på forhånd. Her kan man for eksempel finde inspiration på https://boernogbaby.dk/ eller andre lignende hjemmesider, der har indhold målrettet forældre. Hvis barnet ikke har lyst til at snakke om hvordan det har det eller hvordan dagen er gået, så findes der heldigvis masser af emner, som vil interessere og engagere dit barn.