De fleste indbrud sker gennem vinduer og terrassedøre – hvad kan du gøre

Der er ting du selv kan gøre for at forbedre sikkerheden i dit hjem. Du kan få hjælpe af en professionel. Du kan få installeret et godt alarmsystem og få gode råd til hvad du selv kan gøre, eller få en lokal håndværker til at gøre for dig.

Tyvens arbejde sker helst i stilhed

Tyve arbejder helst i nattens mulm og mørke. Deres arbejde er at bryde ind i dit hus og stjæle alt hvad der kan omsættes til penge. For at have nok tid til at stjæle alle dine ting, er det vigtigt for tyvene at de kan arbejde uden afbrydelse og i stilhed. Hvis indbruddet starter med en masse larm fra en rude der bliver smadret og naboens hund der gør, så må tyven enten skynde sig og ikke få ret meget med sig, eller opgive indbruddet. Din opgave er således, ikke at gøre det nemt for tyven at bryde ind i dit hus.

Sikring af vinduer og døre

Døre og vinduer kan nemt sikres så de ikke er lette at åbne udefra. I byggemarkeder kan du købe simple sikringer til døre og vinduer. De er lette at montere, men hvis du ikke selv kan, så er det ikke noget der tager ret lang tid for en håndværker at gøre for dig. Har du bestilt professionel hjælp, kan de sikkert også hurtigt hjælpe med opsætningen.

Timer på lys, når du er bortrejst

Er du rejst væk i længere tid, kan det være en god ide med en timer på forskellige lamper i huset. De kan times så de slukker og tænder på forskellige tidspunkter af dagen og natten. På den måde ser dit hus ikke tomt ud, selv om det faktisk er det.

Lad være med at udstille værdigenstande

Træk ikke alle gardiner helt for. Lukkede gardiner fortæller tyven at du har værdier at skjule. Sørg i stedet for ikke at have dine dyreste ting på udstilling, direkte i vindueskarmen, eller midt på spisebordet. Det er alt for fristende for en tyv, hvis han på forhånd kan se en god fortjeneste med det blotte øje.

Naboens hjælp er den allerbedste

Den bedste hjælp er aftalen med din nabo. Han kigger efter dit hus og du kigger efter hans. Hans telefonnummer er det der står øverst på din liste, så du kan vække ham i samme øjeblik du hører en ukendt lyd. Han kan ringe efter hjælp og han kan tænde en masse lys i sit eget hus, som fortæller tyven at der er nogen der har hørt ham. Eventuelt er der en aftale om at andre naboer gør det samme. En hel masse huse med lys både inde og ude er som regel nok til at skræmme selv den bedste tyv væk.