Sådan løb jeg mine første 5K med et begynder løbeprogram

Har du nogensinde ønsket at løbe en 5 km, men følt, at det var uden for rækkevidde? Jeg tænkte det samme – indtil jeg fandt begynderprogrammet ”lær at løbe 5 km”. Efter at have forpligtet mig til 2 måneder lang udfordring, løb jeg min første 5K og følte mig på toppen af verden. Her er hvordan det skete.

Små skridt føre til store skridt

Da jeg startede programmet, handlede det om at tage små skridt. Vi startede med at gå og jogge i små trin, hvor vi øgede vores løbedistance med få dages mellemrum. Efterhånden som vi øgede vores løbedistance for hver session, blev min krop langsomt stærkere og stærkere, indtil jeg en dag kunne løbe i 10 minutter i træk!

 

Vi fortsatte med denne rutine i 8 uger, indtil jeg endelig, den sidste dag, gjorde det – Jeg løb hele 5Km! Det havde jeg aldrig nogensinde troet jeg skulle gøre igen. Det er over 30 år siden, jeg løb så lang en distance sidst, og nøj hvor er jeg stolt over mig selv, og den søde instruktør, som motiverede og hjalp mig hele vejen. Efter jeg havde løbet de 5 km havde jeg følelsen af opnåelighed, og den fik mig til at indse, hvor langt jeg var kommet fra, hvor jeg startede. Min store anbefaling får til Stephanie den søde instruktør fra Blivløber.dk og urbanrun.dk som bar mig igennem de 5 km.

Hvad tager jeg mig med videre

Det vigtigste at huske er, at alle starter et deres eget sted, og har deres egne udfordringer, men det betyder ikke at man ikke kan lære at løbe 5 km med et begynder løbeprogram. Selvom du først kun kan løbe i et minut, skal du vide, at du med dedikation og vedholdenhed kan komme tættere på dine mål hver eneste dag. Hvert trin er fremskridt og vil i sidste ende føre til succes.

I sidste ende er det at løbe en 5 km blot et eksempel på, hvad du kan opnå, når du indstiller dit sind til noget. Med tålmodighed og hårdt arbejde er alt muligt – du skal bare tro på dig selv! Begynder løbeprogrammet lærte mig, at der altid er plads til forbedringer, uanset hvor store fremskridt du allerede har gjort; så længe du bliver ved med at skubbe dig fremad, kan intet forhindre dig i at nå dine mål! Men også at det vigtigste er at fejre sine mål! Så vær ikke bange for at tage de første skridt mod succes – du vil ikke fortryde det!