Pynt hjemmet op med smukke figurer

Indretningen i ens hjem må gerne afspejle ens personlighed. I Danmark er der mange, der nyder et hjem med en simpel og minimalistisk indretning, men det betyder ikke, at du ikke kan give plads til pynt i din indretning. Her kan du læse mere om, hvordan du indretter dit hjem med flotte figurer i porcelæn og stentøj.

Pift indretningen op med brugskunst

Hvis du ikke vil eksperimentere for meget med vilde farver og silhuetter, så er brugskunst en god måde at inkludere mere personlighed i dit hjem. Det er blandt også en fin måde at inkludere forskellige boligtendenser i dit hjem på en nem og billigere måde. Brugskunst behøver ikke kun være smukke porcelænsfigurer, det kan også sagtens være stilede skåle i farvet glas. Der er mange måder at bruge brugskunst i ens indretning, hvilket især gør det nemt at tilpasse til ens egen smag og indretning.

Få et stykke kunst ind i hjemmet med Johannes Hedegaard

Johannes Hedegaard var en dansk billedhugger, som især beskæftigede sig med stentøj. I hans karrierer arbejde han blandt andet for Aluminia og Royal Copenhagen, hvor han producerede smukke figurer med forskellige motiver. Nogle af Johannes Hedegaards mest populære motiver er blandt andet et pigehoved med tørklæde, hvor der dannes en smuk kontrast mellem det uglaserede hoved og det glansfulde og farverige tørklæde. Udover at være en smuk tilføjelse til din indretning, så får du et stykke af dansk kultur ind i dit hjem med en Johannes Hedegaard figurer.

Få dyr og romantiske scener ind i hjemmet

Hvis du ikke er meget for et uglaserede stentøj fra Johannes Hedegaard, kan Dahl Jensen figurer måske begejstre dig. Den danske billedhugger har især fokus på borgerlige motiver, dyr og orientalske figurer i sin kunst. Dahl Jensen fremstiller klassiske og traditionelle porcelænsfigurer med høj glans og flotte detaljer. Især på figurernes klæder er der flotte mønstre og farvevalg, som giver figurerne realisme og liv.

Hvordan bruger du figurer i din indretning?

Det er sværere at finde en ordentlig plads til ens smukke figurer, end man skulle tro. Hvis du gerne vil sørge for, at figurerne står sikkert uden for rækkevidde for børnehænder, er et fint vitrineskab en god løsning. Her bliver figurerne beskyttet af skabet, men glaslågerne gør, at de stadig er synlige og dekorative i ens indretning. Du kan også holde figurerne som fokuspunkt ved at placere dem på en skænk eller kommode, hvor de står mere alene og pynter en tom overflade.