Kompromisset om NorDan Vinduer

Tidligere var hjemmet kvindens hjemmebane. Det var her de herskede, og her de fik lov at bestemme. I hvert fald i et vist omfang. For kvinderne stod for orden i hjemmet, og man kunne derfor tage beslutninger omkring indretning alene. I nogle tilfælde blev man nødt til at spørge manden i hjemmet til råds, fordi det var ham der sad på pengepungen. I dag ser det heldigvis anderledes ud. I dag er der nemlig i langt højere et samspil mellem mand og kvinde i hjemmet. Selvom nogle stadig lever efter en mere traditionel og gammeldags livsførelse, er der mange hjem, hvor alting bliver vendt, og der tages fælles beslutninger.

 

Udskiftning af vinduer

Skal man i dag have skiftet sine vinduer, er det formentlig ikke en beslutning, som den ene part i en husholdning kan tage. Dette vil i langt højere grad blive diskuteret og vendt, for at nå frem til om det er noget, der skal ske. Både kvinde og mand har altså noget at sige, og de fælles beslutninger gør det meget mere langtidsholdbart.

 

På mange måder er denne beslutningstagen en parallel til den måde, som politik hænger sammen på. Laver man løsninger hen over midten, er der langt større chance for, at de holder ud i fremtiden. Som par må man altså forholde sig til, hvordan begge parter kan være glade for beslutningen om udskiftning af vinduer over tid.

 

NorDan Vinduer leverer

Når man så har besluttet, at vinduerne skal skiftes, skal man finde ud af, hvem der skal levere dem. Her er et ganske udmærket på NorDan Vinduer. Eller det synes den ene part i hvert fald. Den anden i forholdet kender en, som kender en, der faktisk kan skifte vinduer. Debatten går nu på, hvorvidt man skal lade en vens ven skifte vinduerne, eller om man skal få NorDan Vinduer til det. Denne diskussion kan i nogle hjem blive lige så frustrerende, som at nå frem til, at der skal laves en udskiftning. For den ene ser NorDan Vinduer som den professionelle og dermed bedste løsning. Den anden ser ingen grund til at involvere NorDan Vinduer i monteringen. Denne konflikt eller uenighed skal løses på den ene eller den anden måde. Der må altså indgås et kompromis. Et kompromis i denne sammenhæng kunne være, at vinduerne købes professionelt hos NorDan Vinduer, men monteres af en vens ven. Her kan man argumentere for, at kvaliteten af vinduerne fra NorDan Vinduer er i top, og at monteringen bare er en mindre detalje. Forhåbentlig kan man på fredelig vis nå frem til et godt kompromis. Men det er på alle måder godt, at vi er kommet væk fra tankegangen om, at kvinden styrer hjemmet, medmindre der er penge involveret.