Hvorfor lige mig?

Et overforbrug af alkohol eller alkoholisme kan ramme os alle. Faktisk er der en del forskning der viser at dette kan være arveligt gennem vores gener. Hvilket kan betyde at nogle kan være mere eller mindre disponeret for at udvikle sygdommen alkoholisme eller afhængighed. Sundhedsstyrelsen anslår at ca. 150.000 danskere i dag er afhængige af alkohol og ude af stand til at stoppe på egen hånd. Dertil er der tæt på 600.000 danskere der har et skadeligt forbrug af alkohol, hvilket i mange tilfælde også kræver professionel hjælp for at komme ud af misbruget. Nogle steder bliver alkoholisme i Danmark kaldt for en folkesygdom, da der desværre findes alt for mange alkoholikere i Danmark. Rigtig meget af dette kommer fra vores kultur i Danmark, hvor blandt andet ord som ”hygge” mange steder er forbundet med alkohol og så ser vi også at langt de fleste unge er storforbrugere af alkohol. Faktisk oplever de få unge der ikke drikker, ofte at blive moppet med det!

Flasken følger med som voksen

Rigtig mange får heldigvis et helt normalt forhold til alkohol i deres voksne liv, men for andre bliver flasken ens bedste ven. Forbruget stiger og alkohol bliver nærmest brugt som en slags selvmedicinering. Alkoholen bliver brugt til at flygte fra følelser med, til at få ro på, sove på, når livet synes hårdt og til fest og sjov. Til sidst er alkoholen næsten med over alt og det kan syntes umuligt at leve uden. Næsten ingen formår at bryde denne kurve alene. Der er brug for professionel hjælp til at komme fri af misbruget eller afhængigheden og ofte kræver det en intensiv behandling med en lang efterbehandling.

Hvorfor professionel hjælp?

Et misbrug er på mange måder en psykisk lidelse, som kræver professionel hjælp udefra og hvis man virkelig kunne stoppe selv, så havde det nok sket for lang tid siden. Der er intet forkert i at bede om hjælp og slet ikke når det drejer sig om et misbrug eller en afhængighed. Det er lang værre at lade det stå til! Et misbrug er nemlig ikke et personligt problem. Et misbrug eller en afhængighed går ud over hele familien, arbejde og ens andre nære relationer. Dem der får professionel hjælp, oplever ofte at komme sig langt bedre og hurtigere. Risikoen for tilbagefald vil ofte også være meget mindre ved en professionel behandling. Få hjælp til behandling her

Hvilken behandling er bedst?

I langt de fleste tilfælde, er effekten af en intensiv ambulant alkoholbehandling lige så god som døgnbehandling hos et behandlingscenter.

 

Faktisk er det ofte bedre end døgnbehandling!

 

Da det har en stor personlig betydning at kunne passe sit arbejde og være sammen med sine nære relationer – uden at være i døgnbehandling.