Det er en helt speciel tid, når barslen er forbi, og dit barn måske skal starte i en ny vuggestue eller dagplejer. Det kan give spørgsmål til hvad jeres barn kan få behov for og hvad som forventes at i medbringer i vuggestuen. Få littlerecycle.dk inspiration her.
Før I møder op første dag, kan det dog være en god idé at kontakte jeres nye vuggestue eller dagplejer, da det kan være forskelligt hvad som er nødvendigt fra sted til sted. Nogle steder anbefales det eks. at barnet sover i sin egen barnevogn og visse steder skal man måske have sine egne bleer med, hvor det andre steder er med i prisen som man betaler. Så inden I køber alt ind, så spørg hellere jeres nye sted, hvad de anbefaler forældrene at medbringe.
Basistøj og ekstra skiftetøj
Oftest har hvert barn sin plads/kurv, hvor det kan være en rigtig god idé at have lidt skiftetøj liggende. Der kan nemt ske uheld, barnet taber mad og vand på blusen eller måske tisser lidt igennem. Hav derfor gerne ekstra et par ekstra bodyer, et par ekstra bukser, strømper og en varm strikbluse liggende i institutionen. Du kan opleve at få vådt/beskidt tøj med hjem, som er samlet i en pose, så I kan tage det med hjem og vaske det. Når barnet bliver omkring de 1½ – 2 år, anbefaler nogle pædagoer at barnet får to-delt undertøj med, så de kan øve børnene selv at tage tøj på.
Vælg gerne at have noget tøj liggende, som gerne må blive beskidt eller hvor I ikke bliver kede af hvis det går lidt i stykker.
Praktisk overtøj til vuggestuen
En flyverdragt, et par gode vandtætte støvler, vanter uden snor og en elefanthue er uundværlige i de koldeste måneder. I efteråret kan termotøj være nok, mens I om sommeren måske kan nøjes med en vindjakke. Tilpas overtøjet til vejret, men tænk altid over, om dit barn kan bevæge sig frit, om det sidder til ved fødder, hals og ærmer, om det er nemt at tage af og på, og om det er lavet i et praktisk, helst vandtæt, materiale. Den fine lyse uldjakke med 20 små knapper er f.eks bedre egnet til, når I skal besøge farmor, end til en lang dag, hvor der bliver tumlet i en fugtig sandkasse.
Kan dit barn endnu ikke gå, kan et par futter eller overtrækssko med justérbar velcrostrop være gode at have i de lidt kolde måneder, hvor barnet kravler rundt i sandkassen udenfor.
Det kan også anbefales at have to flyverdragter, når først dit barn begynder at være længere tid ude – én til institution og én til hjemmebrug. Flyverdragter kan hurtigt blive mudret efter en sjov dag med udeleg, så der kan være behov for at vaske den en gang eller to i løbet af ugen.
Tøj til at sove ude i
Sover børnene ude, skal du også pakke til det. Alt afhængig af årstiden, sover dit barn måske blot i sin body og måske en lille strikbluse, inden under en kørepose/dyne. I de kolde måneder kan det være en god idé at have varme futter, vanter og en hue med som går ned over ørene.
Husk også bamse, sutteklud, sut eller hvad dit barn ellers finder ro ved, når det er sovetid.
Regntøj
Regntøj og gummistøvler er et must i garderoben, når man bor i Danmark! Bukser med stropper under fødderne og seler minimerer risikoen for våde fødder. Er det koldt udenfor, kan dit barn sagtens have termotøj på indenunder regntøjet.