Er det muligt at købe snus i Danmark?

På blot få år blev snus et meget populært produkt i Danmark. Sådan forholder det sig dog ikke længere, da det ikke længere er lovligt at sælge det i landet. Derfor har man ikke mulighed for at få fat i snus i en dansk butik eller webshop.

Rigtig mange tror dog, at det stadig kan lade sig gøre, men det skyldes ikke, at der er butikker eller webshops, der sælger det alligevel. Derimod skyldes det, at der er mange, der ikke ved, at der er forskel på snus og de såkaldte nikotinposer.

Dette har fået mange til at tro, at man fortsat kan finde en snus webshop e.l., hvor man kan bestille snus, hvilket dog ikke helt er tilfældet.

Snus og nikotinposer minder meget om hinanden

Der skal ikke være nogen tvivl om, at snus og nikotinposer minder en del om hinanden. På trods af, at de gør det, er de dog ikke ens. Faktisk er der især én ting, der adskiller dem meget fra hinanden.

Forskellen på de to ting er, at der i snus er et indhold af tobak, hvilket ikke er tilfældet i nikotinposer. Det er også grunden til, at det ikke længere er lovligt at importere eller sælge snus i Danmark – det er nemlig et tobaksprodukt.

Rigtig mange, der før i tiden har taget snus, er derfor overgået til nikotinposer, da det netop minder meget om hinanden. Med nikotinposerne slipper de blot for, at der er et indhold af tobak i poserne.

Ikke alle er vilde med nikotinposer

På trods af, at de minder en del om hinanden, er det ikke alle, der er vilde med nikotinposer. Derimod er der mange af dem, der før i tiden tog snus, der er meget utilfredse med, at det ikke længere er muligt at købe i Danmark.

Har du selv været en af dem, der har taget snus, er det derfor ikke sikkert, at du kan tilslutte dig de personer, der ikke har noget problem med at overgå til nikotinposer.

Faktum er dog, at du ikke har et andet valg. Det kan nemlig ikke lade sig gøre at købe snus i Danmark, da det ikke længere er lovligt at sælge. Nikotinposer kan du derimod købe i stort set alle supermarkeder, kiosker og tankstationer.

Nikotinposer er især blevet populære hos tidligere rygere

Der er naturligvis rigtig mange, der tidligere har taget snus, som har valgt at overgå til nikotinposer. Det betyder dog ikke, at det kun er disse personer, der har stor glæde af de små poser, der skal under overlæben.

Faktisk er der også rigtig mange tidligere rygere, der har valgt at stoppe med at ryge ved hjælp af nikotinposer. Når de bruger disse poser, får de nemlig deres nikotin, men slipper for de mange skadelige stoffer, der er i cigaretrøgen.

Netop af denne grund, er der faktisk flere og flere, der får øjnene op for nikotinposerne, som selvfølgelig heller ikke er direkte sunde, men de er dog sundere end at ryge cigaretter.