Tag børnene med på skattejagt med en metaldetektor

At tage børnene med på skattejagt med en metaldetektor kan være en rigtig sjov, spændende og lærerig oplevelse. 

At søge med metaldetektor er en fantastisk aktivitet for børn, fordi det kombinerer leg med læring og bevægelse i naturen. Børnene får en følelse af eventyr og spænding, når de leder efter skjulte skatte, hvilket stimulerer deres nysgerrighed og fantasi. Derudover hjælper det dem med at lære om historie og geografi, mens de udvikler deres koncentration og tålmodighed. Samtidig giver det kvalitetstid sammen som familie og mulighed for sjove oplevelser udendørs så de glemmer elektroniske medier som mobil, Ipad og computer for en stund.

Her er nogle tips til at gøre det til en succesfuld tur:

  1. Vælg det rette sted
  • Strande, parker og gamle marker er gode steder at starte. Disse steder har ofte en historie, og sandsynligheden for at finde mønter, smykker eller andre små metalobjekter er stor.
  • Vær opmærksom på lokale regler og tilladelser – nogle steder kræver det en tilladelse at bruge metaldetektor.
  1. Enkel og let metaldetektor
  • Vælg en metaldetektor, der er nem at bruge og let for børnene at bære. Mange begynder-modeller er både lette og intuitive, hvilket gør dem ideelle for børn.

Find her et stort udvalg af kvalitets metaldetektorer til børn

  1. Gør det til en konkurrence
  • Indfør et point-system for forskellige fund: for eksempel 1 point for en mønt, 5 point for smykker osv. Det kan motivere børnene og gøre oplevelsen mere spændende.
  1. Udstyr til gravning
  • Tag små skovle og handsker med, så børnene kan hjælpe med at grave skattene op. Det gør dem mere involverede i processen.
  1. Lær om fundene
  • Brug oplevelsen som en mulighed for at lære børnene om historie, arkæologi og det lokale område. Hvis I finder gamle mønter eller genstande, kan I søge mere information om dem, når I kommer hjem.
  1. Hav tålmodighed og nyd det
  • Fundene kan variere, og nogle gange tager det tid, men det er selve skattejagten, der gør det sjovt for børnene. Sørg for, at det er en afslappet og sjov oplevelse for alle.

Hvilken metaldetektor skal man vælge?

Det er vigtigt at vælge den rigtige metaldetektor hvis børnene skal have en god oplevelse, så derfor bør man vælge en detektor fra et anerkendt mærke, som eksempelvis: Nokta, Bounty Hunter, Teknetics, Fisher eller Quest. Kvalitet og høj ydeevne spiller en afgørende rolle for om oplevelsen med en detektor bliver succesfuld.

Hos den danske shop Zeejuu.dk har mange års erfaring med metaldetektorer og et stort udvalg uanset pris, alder og ambitioner. Så kig forbi her når skattejagten skal startes!

En metaldetektor skattejagt kan blive en god måde at tilbringe tid sammen som familie og samtidig lære noget nyt!