Få et grønnere og mere behageligt hjem med energirenovering

Mellem arbejde, familie og fritidsinteresser kan det være svært at finde tid og overskud til at sætte sig ind i energirenovering. Men vidste du, at energirenovering ikke behøver at være en uoverskuelig opgave?

Med den rette information og vejledning kan du både spare penge på varmeregningen og gøre en indsats for klimaet.

Hvorfor energirenovere?

Der er mange gode grunde til at energirenovere din bolig. Først og fremmest kan du sænke dine energiudgifter betydeligt. Ved at forbedre din boligs isolering og udskifte gamle apparater med mere energieffektive modeller kan du reducere dit varmeforbrug. Og dermed spare penge.

Derudover er energirenovering en investering i din bolig. En energieffektiv bolig er mere attraktiv på boligmarkedet og kan øge din boligs værdi.

Endelig er energirenovering en vigtig del af den grønne omstilling. Ved at reducere dit energiforbrug bidrager du til at mindske Danmarks CO2-udledning og dermed til at bekæmpe klimaforandringerne.

Se også: Dinbyggerådgiver.dk

Hvor skal du starte?

Det første skridt er at få et overblik over din boligs energimæssige tilstand. Du kan f.eks. bestille et energitjek hos en energivejleder. Energivejlederen gennemgår din bolig og udarbejder en rapport med anbefalinger til energibesparende tiltag.

Hvilke muligheder er der?

Der findes mange forskellige energirenoveringstiltag. Nogle af de mest almindelige er:

  • Isolering af loft, vægge og gulv: God isolering er afgørende for at holde varmen inde i boligen.
  • Udskiftning af vinduer og døre: Gamle vinduer og døre kan være utætte og lukke varme ud.
  • Installation af en varmepumpe: En varmepumpe udnytter energien fra luften eller jorden til at opvarme din bolig.
  • Solceller: Solceller producerer strøm fra solens energi.
  • Energibesparende apparater: Udskift gamle apparater med nye, energieffektive modeller.

Husk tilskud og finansiering

Der findes forskellige tilskudsordninger til energirenovering. Du kan f.eks. søge om tilskud fra Bygningspuljen til en række energiforbedringer.

Du kan også undersøge mulighederne for at finansiere din energirenovering gennem et energilån i banken.

Gør det nemt for dig selv

Energirenovering behøver ikke at være en kompliceret proces. Der findes mange ressourcer og værktøjer, der kan hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan f.eks. besøge hjemmesiden SparEnergi.dk, hvor du kan finde information om energirenovering, tilskud og finansiering. Du kan også finde guides og tjeklister, der kan hjælpe dig med at planlægge og gennemføre din energirenovering.

Hold øje med resultaterne

Efter du har gennemført dine energirenoveringer, er det vigtigt at følge med i effekten. Hold øje med dine energiregninger og sammenlign med tidligere år. Mange energiselskaber tilbyder apps eller online-værktøjer, hvor du let kan følge dit forbrug. 

Det kan være utroligt tilfredsstillende at se, hvordan dine investeringer betaler sig tilbage både økonomisk og i form af øget komfort.

Tag det første skridt i dag

Uanset om du er interesseret i at spare penge, øge din boligs værdi eller gøre en indsats for klimaet, er energirenovering en god investering.

Tag det første skridt i dag og bestil et energitjek eller undersøg mulighederne for tilskud og finansiering. Du vil ikke fortryde det.