Det perfekte lys til søvn

Det er velkendt, at ordentlig søvn er afgørende for et barns udvikling. Men for de 15-25 procent af børn og teenagere, der kæmper for at falde i søvn eller forblive i søvn, kan det føles skræmmende at få tilstrækkelig hvile.

 

En natlampe med justerbare lys kan hjælpe med at lette frygten for at falde i søvn eller kaste den helt rigtige mængde glød til en fodringssession eller bleskift. Når du køber en natlampe til dine børn, skal du sørge for, at den er nem at oplade, har justerbare indstillinger og ser sød nok ud til, at den ikke vil flippe dem ud og dermed virke mod sit eget formål.

 

Har børn brug for en natlampe?

 

Selvom det ikke er absolut nødvendigt, kan et beroligende natlys være et godt supplement til dit barns soveværelse eller vuggestue. Lad os se det i øjnene: mørket kan være skræmmende! Og en natlampe kan give dit barn en følelse af tryghed og komfort, når de driver ud i drømmeland.

 

Uanset om du vil slappe af dit barn, når det begynder at falde i søvn, etablere en sengetidsrutine eller lette frygten for, at tingene går galt i løbet af natten, er der masser af natlamper til rådighed til at gøre netop det.

 

Først skal du beslutte dig for, hvad du vil bruge natlyset til. Ud over at tilføje lidt lys til dit barns vuggestue eller soveværelse, fungerer nogle sengelamper også godt til at læse, skifte ble eller fodre dit barn om natten. Nogle har endda timere, der hjælper børn med at udvikle en søvnplan.

 

Overvej detaljer som:

 

  • musik og lyde
  • design
  • typer af pærer
  • farve og lysstyrke
  • alarmfunktioner
  • projicerede billeder
  • timer
  • fjernbetjening
  • plug-in eller batteridrevet

 

Hvis du ønsker at få dit barn til at føle sig mere godt tilpas på deres værelse, kan du også få en personlig natlampe med navn til ham/hende.

 

Projicerede billeder er populære blandt børn i alle aldre og kan være med til at skabe en afslappende atmosfære. Børn, der lærer at fortælle tiden, nyder natlys med timer og alarmfunktioner. De kan sætte pris på at vide, hvornår det er tid til at gå i seng, stå ud af sengen eller gøre klar til skole.

Hvorfor er tilstrækkelig søvn vigtigt for et barn?

Søvn er især vigtig for børn på grund af den indflydelse det har på både mental og fysisk udvikling. Søvn er tiden for genopretning og for børns kroppe til at genoplade og bevare den information, de har lært i løbet af dagen. Under dyb ikke-REM-søvn genoprettes kroppens energi, vækst og reparation sker, og vigtige hjerneudviklingshormoner frigives.

 

Søvnmangel kvæler immunsystemet, påvirker humør og adfærd negativt og kan også hæmme et barns præstationer i skolen. God søvn er en vigtig komponent for en sund livsstil.