4 grunde til at hvorfor et spisebord altid vil være vigtig

  1. Ændring af spisevaner

 

Et spisebord har længe været en af hjemmets vigtigste møbel. En nylig undersøgelse har desværre vist at menneskerne spisevaner har ændret sig gennem de seneste år. Det er gået fra at familien skal spise sammen stille og roligt til fast food samt indtagelsen af mad på farten.

 

 

  1. Folk træffer bedre valg af mad

 

At spise et hurtigt måltid eller på farten kan gøre os ’sårbare’ over for dårlige og usunde madvalg. Mennesker er mere generelt tilbøjelige til at spise sundt, god og afbalanceret mad ved spisebordet, da spisebordet er et fokuspunkt. Alt i alt tilskynder dette mennesker til at være mere opmærksomme på hvad, hvornår og hvordan de spiser.

 

  1. Det kan genoprette orden på en ellers kaotisk dag

 

Spørg man sig selv bliver vi oftest nødt til at indrømme, at spiser man ikke regelmæssigt omkring spisebordet med familien på grund af travle dage er stressende. Men spiser man regelmæssigt og sidder ved spisebordet kan være det ene aspekt af en travl dag, som du faktisk har kontrol over. At finde tiden til at slappe af med familien og bare nyde at sidde rundt om bordet, spise og diskutere andre ting end arbejdet kan ændre en kaotisk dag til det bedre.

 

  1. Det giver mulighed for tid væk fra alle skærme, og et øjeblik af ‘virkelighed’

 

Teknologiens hastighed, hvor ipads, iphones og tv er på forkant i de fleste menneskers liv, sidder mange klistret til deres skærme på alle tidspunkter af dagen. Derfor anbefaler vi at man håndhæver digitale ”frie” zoner ved spisebordet og at spise og tale sammen som en familie mindst en gang om dagen.

 

TIPS

Her er nogle gode tips til jer derude.

 

Tip 1: Design et spisested, du kan være stolt af

 

Hvis du opdager, at du eller din familie ikke rigtig kan lide at spise ved spisebordet, så prøv at genopfriske rummet til noget, du er stolt af. Man kan fx købe et nyt spisebord. Plankeborde er oftest en favorit i mange hjem.

 

Tip 2: Øv dig på en digital detox

 

Sørge for at når i spiser, så spiser man. Sluk for tv’et, ipads og telefoner. Nyd tiden sammen i ”real tid”

 

Tip 3: Afsæt noget tid til at spise i realtid

 

Som nævnt tidligere er dette vigtigt. På denne måde kan du undgå de negative følelser af angst og stress, der potentielt kan forårsages af at spise på farten.

 

Tip 4: Skab en følelse af rutine

 

Rutine kan være en god ide og hjælpe med at fastholde, at noget er en del af dagen, som er vigtig. Dette er med til at man er mindre tilbøjelig til ikke at undgå denne tradition.